Bevezető

Szeretettel Üdvözöllek a Vállalkozási ismeretek modulban.

Miről fog szólni ez a modul?

Leginkább arról fogsz információt kapni, hogy Hogyan indulj el?

Ahhoz, hogy dönthess arról, hogy milyen formában szeretnéd a vállalkozásodat elindítani, szükséges megismerned a különböző vállalkozási formákat. Ennek ismeretében már tudsz kérdéseket feltenni a megfelelő szakembereknek, akiket célszerű felkeresned a döntés előtt.

Az első pár részben a különböző vállalkozási formákat ismertetem számodra.

Szó lesz

  • az egyéni vállalkozásról,
  • az adószámos magánszemélyről (ez a kérés a képzés elindulását követően érkezett és bővitettük vele a tananyagot),
  • a közkereseti társaságról,
  • a betéti társaságról,
  • a korlátolt felelősségű társaságról.

Amiről nem beszélünk, mert nem túl életszerű, hogy ezzel indítsd, az a részvénytársaság.

Fontos megemlítenem rögtön az elején, hogy a hatályos jogszabályokat célszerű elolvasnod. Igyekszem folyamatosan frissíteni a képzés információit, de ez modul a jelenleg (2018-2019) aktuális jogszabályok szerint készült. De éppen a modul készítésekor változtatták meg a munkavállói törvényt. Ezt mindenképpen vedd figyelembe!

Egyébként is igaz az, hogy a folyamatos jogszabályomódosítások miatt célszerű lesz egy szakemberhez (könyvelőhöz, szakjogászhoz) fordulnod, mielött döntesz, de egy átfogó képet mindenképpen kapsz ebből a modulból.

A hatályos jogszabályokról készült linkgyűjteményt megtalálod a videó alatt.

Az ezt követő részekben külön foglalkozunk a TEÁOR számokkal, az Engedély köteles tevékenységekkel, az ÖVTJ számmal és egy teljesen különálló részben a Munkavállalással kapcsolatos tudnivalókkal.

Végül pár gondolatban összefoglaltam neked a főbb kérdéseket azzal kapcsolatban, hogy melyik vállalkozási formát is válaszd.

Kezdjük is az elején!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .