Olvasó tájékoztató

Emil Coué fantasztikus gyógyító munkát végzett a XX. század elején. Tökéletesen kidolgozta az önszuggesztió alapelveit. Munkája tudományos és szakmai körökben is elismerésre talált.

Elmeműködést leíró törvényei kiindulópontként szolgáltak sok ma is használatban lévő olyan eljárásnak, melyek szintén elménk gyógyító hatásainak kiaknázásán alapulnak.

Fő tétele így hangzott: gondolataink érzelmeink útján valósulnak meg.

S valóban! Couét a megérzései vezérelték. Ma már azonban a tudomány eszközeivel is bizonyított tény, hogy érzelmeink megbetegíthetnek, vagy akár meg is gyógyíthatnak minket. A bennünk tomboló, fel-feltörő érzések hatással vannak idegrendszerünkre.

A stressz testet, lelket építő és betegítő hatása mára már elfogadott. Tudósok hada dolgozik a stressz káros következményeinek tanulmányozásával. Ennek keretén belül vizsgálat alá vetették az érzelmek hatását szervezetünkre.

Érdekes eredményre jutottak. Egy házaspár beszélgetését rögzítették. A pár a beszélgetés alatt megtárgyalt örömteli eseményeket és fájdalmas témákat is. Mindeközben folyamatosan vért vettek tőlük, de úgy hogy karjukat eltakarták, és így ők nem tudhatták, hogy a kísérlet vezetői mikor vesznek tőlük vért.

Amikor az öröm, a boldog pillanatok megosztása történt vettek tőlük vért, de akkor is, amikor dühösen kiabáltak egymással. A vérminták analízise a kutatókat is meglepte. A vér összetétele mindig mást mutatott. Az örömöt jelentő szavak elhangzásakor olyan vegyi anyagokat (hormonokat) mutattak ki a vérben, amelyek a szervezetet az egyensúly irányába mozdítják ki. Míg a dühöt kiváltó témáknál a romboló stresszhormonok jelenléte volt meghatározó.

A tudomány tehát egyértelműen alátámasztotta Coué század elejei megérzéseit, miszerint a gondolatok érzelmet váltanak ki, s ezen érzelmek meghatározzák viselkedésünket, hozzáállásunkat a problémákhoz. A könyv azokat a fontos tudnivalókat foglalja össze, amelyek segítségével uralhatják érzelemvilágukat.

Coué kézen fogja az olvasót és lépésről-lépésre végigvezeti és megtanítja a gyakorlatokra. Az első részben egy tanítványától megtudhatjuk ki is volt Coué, hogyan alakult ki a Coué módszer. Majd képet kapunk az érzelmek gyógyító hatásairól. Több témát érintve mutatja be miként lesz egy gondolatból egészség, vagy betegség. Mit tudunk tenni, hogy az egyensúly irányába tereljük lelkünket, testünket.

A könyv fő fejezeteit az elmeszövetség technika fogja össze, amelyből megtudhatjuk mi az a négy lépés, aminek alkalmazásával biztos sikert érhetünk el problémáink megoldásában. A könyvben helyet kapnak konkrét betegségek gyógyítására szolgáló pozitív gondolatok is.

Coué nem volt orvos. Ezért nagyon fontosnak tartotta és mindig hangoztatta, hogy betegség esetén feltétlenül forduljunk orvoshoz, aki hivatott a diagnózist felállítani és a terápiát lefolytatni.

Figyelem!

Erre biztatom én is a tananyag feldolgozóját, a kedves olvasót! Amennyiben valamilyen egészségügyi problémája van, feltétlenül vegye figyelembe, hogy a hivatalos tudomány mai állása szerint ezeknek a gyakorlatoknak a hatása a placebóval áll egy szinten. De az empirikus tapasztalat mást mond. Egyre több a kutatás azzal kapcsolatban, hogy a gondolaterők miként hatnak elménk működésére.

(Dr. Joe Dispenza: A placebó te magad légy!, Dr. Carl Simonton: A gyógyító képzelet)

Ő maga súlyos szívbeteg volt. Betartotta orvosa utasításait, akik nem jósoltak neki hosszú életet. Azonban önmagán alkalmazva módszerét majd hetven éves koráig kitűnő egészségben, fiatalokat megszégyenítő munkatempóban dolgozott. A kiadó is követi Coué szellemiségét abban, hogy a betegnek mindenképp orvoshoz kell fordulnia.

Az érzelmek és gondolatok gyógyító erejét mi sem bizonyítja jobban, mint maga Coué személye, illetve az a több ezer ember, aki módszerének lépéseit követve meggyógyult, segítséget kapott a nehéz helyzetekben. Merítsen Ön is kedves olvasó bátran a gyakorlatokkal erőt az élet nehézségeinek megoldásához!

A tananyag a 2001-ben kiadott könyv tematikája szerint halad, kiegészítve újabb információkkal, videókkal, hanganyaggal.

2020.

Gál Attila

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .